FLOWdesignER

Szenzációs esküvői virágdekoráció 5 egyszerű lépésben!

A hangulatos esküvői virágdekoráció titka, hogy a virágok teljes mértékben illeszkednek az esküvői helyszínhez, az esküvő stílusához, és a választott színekhez. Összegyűjtöttük azt az 5 nagyszerű tippet, amelynek köszönhetően garantáltan különleges lesz az esküvői dekoráció, minden évszakban!

1.Virágcsokrok kiválasztása

Az esküvői virágdekoráció egyik legfontosabb eleme kétségkívül a menyasszonyi csokor, ám emellett még van olyan csokor, ami az esküvő egy-egy pillanatában főszerepet játszik. Ilyen a dobócsokor, amelyet a menyasszony a válla mögött dob hátra az eladósorban lévő hajadon lányoknak, illetve a szülőköszöntő csokor, amivel a pár az örömszülőktől búcsúzik a polgári szertartás végén.

A vőlegény csokor helyett kitűzőt visel, akárcsak az örömapák, és a férfi tanúk. A koszorúslányok szintén kapnak csokrot, amit napjainkban egyre gyakrabban vált ki a virágból készült csuklódísz.

A színek kiválasztásánál fontos, hogy egy-egy árnyalat minden csokorban képviseltesse magát, akár a pasztell, akár a merészebb színeket részesítjük előnyben.

2.Függő virágok a szertartás és a lagzi helyszínén

A virágdíszek nem csak az asztalokon, padokon és az oszlopokon mutatnak jól, a függő virágok is egyre népszerűbbek. Akár a házasságkötő teremben, akár az étteremben dekorálnánk velük, nem hozhatunk rossz döntést. Szabadtéri esküvőknél a sátor bejáratán, vízi szertartásokon, a hajókorláton, és a pavilonokon is remekül mutatnak a függő virágdíszek.

3.Többfunkciós virágdíszek

Azok a párok, akik kedvelik az élővirágból készített virágdíszeket, de nem szeretnék, ha túl sok virágot használna fel a virágkötő a dekoráció elkészítése során, általában áthidaló megoldást keresnek.

Az egyik ilyen megoldás, ha a szertartáson felhasznált virágok a lagzin is szerepet kapnak. Mivel az esküvői virágdekoráció általában egységes a színét és stílusát illetően, így ez semmiképpen nem okoz majd problémát a helyszínváltás során. A virágok szállításával mindenképpen célszerű megbízni a dekoros céget, ugyanis ők értenek ahhoz, hogyan kell elhelyezni a díszeket a lagzi helyszínén is úgy, hogy tökéletesen mutassanak.

4.Esküvő a kertben – A romantika kedvelőinek

Vannak párok, akik ragaszkodnak a szabadtéri szertartáshoz, melynek helyszínéül sokszor egy kertet választanak. A virágdekoráció akkor is kiválóan érvényesülhet egy kertben, ha az esküvő nem tavasszal, vagy nyáron van. A romantika kedvelői számára egy szellőrózsákkal borított virágkapu, vagy egy tulipános kert igazi jolly joker lehet, de ősszel a színes falevelek, télen a fenyőfák és a csipkebogyó bokrok is elképesztően mutatósak lehetnek.

5.Meghökkentő esküvői virágdekoráció

Bár még mindig a vágott virágból készült virágkompozíciók a legnépszerűbb dekorációs elemek, egyre többen választják a polgári és a templomi szertartásokon a cserepes növényeket. Persze nem fikuszokat kell elképzelni az esküvő helyszínén, de a kövirózsák igazán hangulatos megoldásnak bizonyulhatnak.

Általában a környezettudatos párok választják a cserepes növényeket, télen pl. a mikulásvirágok rendkívül népszerűek.  

Esküvői dekoráció – Ragaszkodj a virágokhoz!

Az esküvői virágdekoráció annyi lehetőséget rejt magában, hogy a megvalósításához mindenképpen szükséges felkérni egy profi virágkötőt, aki segít abban, hogy mi is emelné leginkább a hangulat fényét. Az egyedi és mutatós virágdíszek soha nem mennek ki a divatból!

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük