FLOWdesignER

Miért fontos az árajánlatkérés a virágdekorációhoz?

Az árajánlatkérés az egyik alappillére a rendezvények, illetve esküvők szervezésének, hiszen így készíthetünk olyan költségvetést, amely minden részletre kiterjed. A virágdekoráció számos elemből áll, az árak pedig nagymértékben függnek attól, hogy milyen dekorációra van szükségünk, milyen virágok kerülnek előtérbe, és milyen évszakban van az adott esemény. Mutatjuk, miért van szükség az írásos árajánlatra!

Miért fontos árajánlatot kérni?

Ha legalább fél évvel a rendezvény előtt bekérjük a kiszemelt szolgáltatóktól az árajánlatokat, bőven jut idő arra, hogy mérlegeljük a szempontokat, és kiválasszuk a számunkra tökéletes virágkötőt.

Egy részletes árajánlatnak köszönhetően már nem ér később nagyobb meglepetés, és tudni fogjuk, milyen virágdekorációval milyen hatást érhetünk majd el. Mivel a nagyobb kiadásokat érdemes belekalkulálni a költségvetésbe, ezért nyilvánvalóan az árak is fontosak, ám ne csupán ez alapján döntsünk egy-egy dekoros cég mellett.

Árajánlatkérés kisokos – Mire figyelj?

Minden cég máshogyan építi fel az árajánlatát, ezért fontos, hogy ragaszkodjunk ahhoz, hogy a számunkra fontos információk mindenképpen szerepeljenek benne akkor is, ha alapvetően nem kerülne bele. Ha a részleteket is tartalmazza, az árajánlatkérés már fél siker. Nézzük, mire kell(ene) felépülnie egy árajánlatnak a virágdekoráció esetében (is).

esküvői árajánlatkérés - asztaldísz

zöld-fehér esküvői asztaldísz

  • Alapszolgáltatások: Az alapcsomag azokat a szolgáltatásokat tartalmazza, amelyek az alapárba beleférnek. Ebben az esetben fel kell tüntetni, hogy mennyi az alapár, és ezért mit kap a megrendelő.
  • A szolgáltatás időtartama: Az árajánlatkérés másik fontos tényezője az időtartam fixálása, amely annyit tesz, hogy a dekorációt készítő szolgáltató mikor érkezik a helyszínre, és meddig marad. Lényeges szempont az is, hogy óradíjat, vagy napidíjat számol-e fel.
  • A fizetési feltételek rögzítése: A fizetési feltételek keretében ki kell térni arra, hogy mennyi lesz a végösszeg, rögzíteni kell a fizetés módját, illetve azt is, hogy mikor kerül sor a kifizetésre (a rendezvény/esküvő előtt vagy után).
  • A lemondási feltételek rögzítése: Az árajánlatkérés során szükséges azt is tisztázni, hogy milyen anyagi vonzatai vannak a visszalépésnek a szolgáltatás lemondásánál. Kell-e kártérítési díjat fizetni, és hogyan történik az egyeztetés.
  • Különleges kérések: Az alapszolgáltatáson felül felmerülhetnek olyan extra kérések és elképzelések, amelyeknek anyagi vonzata van. Ezeket az információkat érdemes már az egyeztetés elején felsorolni, így az árajánlatot később nem szükséges módosítani.

Az árajánlatkérés tehát már a szervezés elején biztonságot adhat, emellett hozzásegít ahhoz is, hogy megtaláld azt a virágkötőt, akinek a munkája, a hozzáállása és a stílusa maradéktalanul megnyugtat azzal kapcsolatban, az általad megálmodott rendezvény vagy esküvő virágdekorációja magas színvonalat képvisel majd.

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük