FLOWdesignER

Meghoztuk 2020 téli ajtódísz és az adventi koszorú trendjeit!

Nincs két egyforma lakás, ahogyan nincs két ugyanolyan téli lakásdekoráció sem. Ízlésünknek megfelelően dönthetünk a klasszikus téli és karácsonyi színek mellett, de a modern elképzelések is sok család számára szimpatikusak. Nézzük, milyen lesz 2020-ban a legnépszerűbb téli ajtódísz és adventi koszorú trend!

Milyen a stílusos és egyedi téli ajtódísz?

A lakberendezés nagyon népszerű hobbi, alig akad olyan háztartás, ahol évszakváltáskor, vagy az ünnepek közeledtekor ne díszítené az ajtót és a lakás központi helyiségeit alkalmi dekoráció.

A tél közeledtével lecseréljük az őszi színeket, és a terményeket, és átveszi a helyüket a téli ajtódísz, amely immár a tél színeiben pompázik. Melyek a téli ajtódísz típusok legnépszerűbb változatai? Milyen dekorációban érdemes 2020 telén gondolkodni? Máris mutatjuk!

karacsonyi-kopogtato-4
  • Hópelyhek – A hópelyhek megjelenhetnek jelképesen is az ajtódíszen, de akár az egész téli ajtódísz állhat 90%-ban „hópelyhekből”. Ezek a hópelyhek általában fehérek, amihez jól passzolnak a klasszikus karácsonyi színek, mint a zöld, a piros és az arany, de a pasztell árnyalatok (pl. rózsaszín) is.
  • Termények/fűszerek – A különböző termények nem csak az őszi dekorációhoz passzolnak, a csipkebogyó, a toboz, a fahéjrúd, és a csillagánizs remekül mutatnak egy téli ajtódísz részeként is.
  • Apró téli figurák – A dekoráción helyet kaphatnak kicsi figurák is, az őzike, a szarvas, a szánkó és a hóember egyértelműen a legnagyobb kedvencek. Ha gyerekekkel lakunk együtt, ők biztosan örülnek majd egy-egy ilyen kiegészítőnek a bejárati ajtón.
  • Fenyő, tujaág, műfenyő, szalma – Akármelyik lesz is a téli ajtódísz alapja, mindenképpen célszerű úgy választani, hogy passzoljon az otthonunk stílusához, a személyiségünkhöz, és a téli dekoráció többi eleméhez.

Téli ajtódísz – műhóval vagy műhó nélkül?

Ez a kérdés egyértelműen megosztja az embereket. Vannak, akik a természetes díszeket kedvelik igazán, míg mások el sem tudják képzelni a téli hangulatot hó nélkül. A műhó spray és tasakos formában is kapható, de ami ennél is fontosabb, van teljesen natúr változata, illetve csillogó is, de létezik arany, ezüst és rózsaszín is.

A natúr, teljesen fehér műhó jó választás lehet azok számára, akik a letisztult, természetes dekoráció mellett teszik le a voksukat, míg pl. a rózsaszín műhó egy rendhagyó téli ajtódísz különleges éke lehet.

Adventi koszorú – Idejétmúlt dekoráció vagy divatos kiegészítő?

Az adventi koszorú az adventi időszakban a várakozás szimbóluma. A négy gyertya az adventi időszak négy hetét jelképezi, ám nem volt ez mindig így. Johann Hinrich Wichern evangélikus lelkész 1838-ban az adventi időszak napjait gyertyagyújtással jelölte, de ő minden nap új gyertyát gyújtott meg, karácsonykor így az összes gyertya égett. Később ez egyszerűsödött azzal, hogy csak a vasárnapi napokon gyújtottak gyertyát, 1930-tól egyre több háztartásban.

A virágkötőknek köszönhetően napjainkban annak is lehet adventi koszorúja, aki saját maga – kézügyesség vagy kreativitás híján – nem tudja elkészíteni ezt a díszt. Az idei évben a következő adventi koszorú trendek biztosan nagyon népszerűek lesznek.

  • Klasszikus karácsonyi színek – Az arany, a zöld, és a piros igazi klasszikus karácsonyi színek, amelyek jellemzően egyben az adventi koszorú legnépszerűbb árnyalatai is. Nyilvánvalóan az már csak az ízlésünktől függ, hogy melyik árnyalat dominál leginkább, sőt, az aranyat sok esetben felváltja a fehér.
  • Pasztell árnyalatok – A klasszikus ünnepi színek mellett az elmúlt években egyre divatosabbak lettek az olyan pasztell árnyalatok, mint a púderrózsaszín, a levendula, és a latte. Ezek mindegyike nagyszerűen passzol a fehérhez, ezért akár egy letisztult, minimalista stílusú, fehér enteriőrhöz is kiválóan illik.
  • Fémes színek – Ha ragaszkodunk az aranyhoz, az ezüsthöz vagy a rose gold árnyalathoz a karácsonyi dekorációban, nyugodtan választhatunk ilyen adventi koszorút, sőt, ajtódíszt is.
  • Cserepes, boxos adventi koszorú – Nem csak a klasszikus koszorú formában népszerű karácsonyi dekoráció az adventi koszorú. A cserepekben elhelyezett és díszített gyertyák, illetve a kisebb fadobozokba tervezett dekor is remekül mutat akár a nappaliban, akár a konyhában.
  • Közel a természethez – Azok számára, akik az egyszerű díszeket szeretik, a lehető legjobb választás egy szalma, vagy fenyőkoszorú, terményekkel és fehér gyertyákkal díszítve (ha belefér, akkor egy kis műhóval is).
adventi-koszoru-5

A téli ajtódísz és az adventi koszorú tekintetében is egyetlen aranyszabály van csak, méghozzá az, hogy a minőségi dekoráció minden esetben elsőbbséget kell, hogy élvezzen. Az összecelluxozott díszek és a gyorsmasnik ideje lejárt!

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük