FLOWdesignER

Legyen idén a tiéd a legszebb rusztikus esküvő!

A rusztikus esküvő népszerűsége úgy söpört végig az elmúlt években a hazai esküvőtrenden, hogy sok pár számára már a lánykérés után egyértelmű volt, hogy ők is a rusztikus stílus mellett teszik le a voksukat. A rusztikus esküvő egyszerre természetes, egyszerű, és különleges. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a dekoráció a nagy napon!

Mit nevezünk rusztikusnak?

A rusztikus kifejezés vidékit, falusit jelent, a stílust általában a népies elemek, kiegészítők jellemzik. Bár van némi átfedés a vintage, és a rusztikus stílus jegyei között, érdemes őket különválasztani, annál is inkább, mert a bohém, és a country stílusnál is fellelhetők rusztikus elemek.

Mitől rusztikus egy bútor vagy kiegészítő?

Attól, hogy nem csupán régies hatást kelt, hanem valóban régi, nincs frissen polírozva vagy lakkozva, szinte eredeti állapotában maradt fent, esetleg állagmegóvás történt az évek során. Ezek a használati eszközök nagyon kelendőek. Egyrészt a lakberendezésben is előtérbe kerültek, másrészt pedig az esküvő és rendezvénydekoráció központi szereplőivé váltak.

Rusztikus esküvő – Színválasztás, és az esküvő helyszíne

Egy rusztikus esküvő hangulatát nagymértékben meghatározza a színválasztás, vagyis az, hogy milyen árnyalat dominál majd az esküvői dekorációban, a menükártyákon, az ültető kártyákon, és virágkompozíciókban.

A harsány színeket ez esetben érdemes elkerülni, így a lime, a fukszia és a pink nem feltétlenül bizonyul jó választásnak. A pasztellszínek, közülük is a zöld, a kék és a lila árnyalatai igazi befutók lehetnek, akárcsak a fehér, és a bézs. Ezekhez a színekhez remekül passzol a kovácsoltvas, a bőr és az üveg is, hogy a fonott kosarakat ne is említsük.

Ahhoz, hogy a rusztikus stílus igazán érvényesüljön, meg kell találnunk a megfelelő esküvői helyszínt. A felújított parasztházak, borászatok, pajták, erdei éttermek mindenképpen elsőbbséget kell, hogy élvezzenek, de népszerű fél-szabadtéri helyszín lehet egy sátor is. A sátras esküvők reneszánszukat élik, ne zárjuk ki őket azonnal a lehetőségek közül.

A helyszínen a székek dekorációjára célszerű nagy hangsúlyt fektetni, de itt is a pasztellszíneké kell, hogy legyen a főszerep.

Rusztikus virágcsokrok, esküvői dekoráció

A rusztikus stílusú esküvői virágdekoráció a mezei és kerti virágokat állítja középpontba. A fehér virágok éppen olyan izgalmassá teszik a dekort, mint a színes csokrok, és a zöld futók, de a természetesség megőrzésére mindenképpen törekedni kell. A széksorok, padsorok, és az asztalok virágdekorációja mellett rendhagyó kiegészítő lehet egy virághinta, virágfal, és egy virágokkal dekorált boldogságkapu is.

A dekorációs elemek anyagát tekintve jó választás az üveg, a fa, a rafia, a bőr, és a kovácsoltvas, ahogyan az agyagedények is nagyon mutatósak lehetnek akár a szertartás, akár a lakodalom helyszínén. A meleg fényű fényfüzérek, és gyertyák remekül kiegészítik majd ezt a letisztult és természetes stílust.

A rusztikus esküvő dekorációjához szükség lesz egy profi virágkötőre, aki ügyel rá, hogy a stílus stílusjegyeit összehangolja a pár kérésével, és az esküvő hangulatával.

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük