FLOWdesignER

Esküvői virágdekoráció – Ezek a legnépszerűbb esküvői virágok!

Az esküvői dekoráció főszereplői természetesen a virágok, amelyek kiemelik az esküvő stílusát, helyszínét, és a pár személyiségét. A dekoráció felépítését meghatározhatja, hogy milyen évszakban tartja a pár az esküvőt, hiszen más lehet a virágkínálat nyáron és télen. A legnépszerűbb esküvői virágok azonban évről évre megőrzik a helyüket, így a párok többsége előszeretettel választja őket az esküvői virágdekoráció domináns virágának.

5+1 esküvői virág, amely töretlen népszerűségnek örvend

Sok pár dönt úgy, hogy nem az adott évszak virágkínálatából választ virágot az esküvői dekorációhoz, hanem egy bizonyos virágtípushoz ragaszkodik. Az esküvői virágok így egységesek lesznek, ám plusz kiadást jelenthet a virágok beszerzése, ha az adott évszakban nehezebb hozzájutni.

Nézzük, melyek azok az esküvői virágok, amelyek minden esküvői trendhez igazodnak!

1.Rózsa – A rózsa kiváló választás minden esküvőre, hiszen a virág nagyon tartós, és számtalan színben választható belőle esküvői dekoráció. Az örök klasszikus.

2.Liliom – Az esküvői virágok másik legnépszerűbb fajtája a rózsa mellett a liliom, amelynek nem csak az illata egészen különleges, de csodaszép színekben is pompázik. A fehér, a sárga, a vörös és a rózsaszín is nagy kedvenc a párok körében.

3.Orgona – Illata és színe miatt az orgona a tavaszi esküvők biztos befutója. Mivel a fehér és a lila szín egyébként is nagyon népszerű esküvői színek, ezért orgonából készült virágdekorációval tavasszal akár több esküvőn is találkozhatunk.

4.Napraforgó – A napraforgó az esküvői virágok kakukktojása, hiszen alapvetően haszonnövény, ám formájának és színének köszönhetően napjainkban már napraforgó-tematikus esküvőket is szerveznek a párok.

5.Hortenzia – A hortenzia – pasztell árnyalatainak köszönhetően – jól mutat az elegáns, a vintage, a bohém, és akár a Provence stílusú esküvőkön is. A templomi szertartásokon előszeretettel használják dekorációként, de a szabadtéri esküvőkön is gyakran kap főszerepet.

+1.Tulipán – A tulipán igazi esküvői jolly joker, és bár alapvetően tavasszal virágzik, gyakran választják a menyasszonyok nyári és őszi esküvőkhöz is. Remekül mutat a menyasszonyi csokorban, a dobócsokorban és a koszorúslányok csokrában is.

esküvői virágdekoráció tulipán

Esküvői virágok, és a hozzájuk kapcsolódó babonák

Az esküvői virágok kiválasztásával még közel sem ér véget a virágdekorációval kapcsolatos teendők sora. Számos olyan népi babonát tartanak számon a mai napig, amelyek a virágszóráshoz, a menyasszonyi csokorhoz és a vőlegény kitűzőjéhez kapcsolódnak. Máris mutatjuk őket!

esküvői asztali dekoráció

esküvői asztali dekoráció

  • A kör alakú menyasszonyi csokor szerencsét hoz a házasságba, tehát ez a forma mindenképpen jó választás. A babonásak ügyeljenek arra, hogy a csepp és a hosszúkás alakú csokrok állítólag könnyeket hoznak a frigybe.
  • A virágszórás nem csupán azért szükséges a nagy napon, hogy a pár virágokon lépkedjen az anyakönyvvezető vagy az oltár elé. Úgy tartják, hogy a virágszórás „kiegyenesíti az utat”, így elegyengeti a házasság alatt fellépő rögöket.
  • A májusban kötött házasságokról úgy tartja a hiedelem, hogy olyan múlandó életűek, mint a tavaszi virágok.
  • Nagyon fontos, hogy a vőlegény zakójának hajtókájára vagy zsebére is kerüljön az esküvői virágok mintájára a nagy napon kitűző, hiszen ez a menyasszonyi csokor férfi megfelelője. A csokor pedig a boldogságot jelképezi.

Akár babonás vagy, akár nem, ügyelj arra, hogy hozzáértő virágkötő készítse a komplett esküvői virágdekorációt. Így biztosan friss virágokból készül majd a csokor, a helyszín dekorációja, és a többi kiegészítő is.

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük