FLOWdesignER

5+1 dekorációs tipp, amitől egyedi lesz egy Provence esküvő

Bár az elmúlt években a rusztikus és a vintage esküvők voltak a legnépszerűbbek, egyre több menyasszony teszi le a voksát a Provence esküvő mellett. Egy hangulatos, szabadtéri helyszín, a levendula dekoráció és a borkóstoló minden vendég tetszését elnyeri majd, ráadásul remekül passzol a romantikus hangulatú szertartásokhoz is ez a stílus. Mutatjuk, mitől lesz egyedi egy Provence esküvő!

Provence esküvő – Na de miért éppen Provence?

Azok a párok, akik kedvelik Franciaországot, de nem kifejezetten az Eiffel-torony miatt, hanem sokkal inkább Dél-Franciaország egyik történelmi régiója, Provence miatt, azok imádni fogják a Provence esküvő minden pillanatát. Provence egy védett kis völgyben fekszik, amely hangulatában olyan, mintha megállt volna évekkel ezelőtt az idő.

Aki végigjárta már – akár online – Provence macskaköves utcáit, szinte biztos, hogy azonnal beleszeretett a levendulamezőkbe, a szőlőlugasokba, és a házak jellegzetes bájába. A kulináris kalandozásokat, vagyis a sajt és a bor különleges összhangját sem érdemes kihagyni az esküvői tervekből.

Provence esküvő, álomszép virágdekoráció, hangulatos tippek

Ha elcsennénk Dél-Franciaországból a híres Provence hangulatot, érdemes figyelni arra, hogy minden összhangban legyen egymással. A dekoráció stílusa, a virágok árnyalata, és természetesen a kiegészítők, az enteriőr hangulata is, így lesz tökéletes a megálmodott Provence esküvő.

Nézzük, mi az az 5+1 dekorációs tipp, amitől valóban Provence hangulatú lesz a nagy nap!

  1. A helyszín kiválasztása: A szertartás és a lagzi helyszíne mindenképpen legyen vidékes, ha lehet, szabadtéri esküvő mellett döntsünk. Egy park, vagy borászat remek választás lehet, ebben az esetben a helyszín dekorációjának részei lesznek a helyszín adta sajátosságok (fák, lugasok, présházak) is.
  2. Pasztellszínek: A Provence esküvő védjegye, hogy nincsenek hivalkodó színek az esküvői dekorációban. A szürke, a zöld és a lila egytől egyig megfelelő árnyalatok lehetnek, pasztell változatban.
  3. Zöld növények: A természetesség jegyében előtérbe kerülnek a zöld növények, levelek és ágak. Akár az asztalokon és a székeken is megjelenhet ez a díszítés.
  4. Középpontban a levendula: A virágdekoráció központi eleme nem lehet más, mint a levendula, a virágok királynője. A pasztell lila árnyalat egyébként is nagyon divatos az esküvőkön, a Provence esküvő esetében pedig eleve adott ez a szín, bár érdemes figyelni arra, hogy ne essünk túlzásokba.
  5. Természetes, letisztult anyagok: A kissé kopottas hangulathoz, és a letisztult virágdekorációhoz remekül passzol a nyers papír, a csipke, és a rafia is. Ha régi ládákat, létrákat, és hordókat is használnánk kellékként, még egyedibbé tehetjük a dekorációt.

+1. A fények kiválasztása: A virágdekoráció és a hangulatos fények szoros barátságban állnak egymással. A natúr színű lampionok, a gyertyák és a meleg fényű izzók igazán stílusosan emelik ki a Provence esküvő dekorációjának elemeit.

provence-eskuvo-4
provence-eskuvo-3

A Provence esküvő titka…

A tökéletes Provence esküvő titka, hogy ne törekedjünk mindenképpen a tökéletességre. A vintage bútorok, a terítők és kiegészítők sokkal izgalmasabb, ha szőlős-boros-sajtos piknik hangulatot adnak, mintha az eleganciát helyezzük középpontba. Ennek a hangulatnak a virágdekorációval igazán izgalmas keretet tudunk adni, így érdemes erre minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyezni.

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük