FLOWdesignER

10 dolog, amit tudnod kell a vintage esküvő dekorációjáról

Sok menyasszony álmában szerepel egy vintage esküvő, amelynek része, hogy a stílus megjelenik a menyasszonyi ruhán, a virágdekorációban, a kiegészítőkben, és a dekoráció minden más elemében. Az összkép akkor lesz teljes, ha egy profi virágkötő segítségével és tanácsaival megtaláljuk a legszebb virágokat és színárnyalatokat.

Mit jelent a vintage kifejezés?

A vintage kifejezés annyit tesz, mint régi, régmúlt korokból való. A vintage dekoráció során fontos, hogy a régies dolgok kerülnek előtérbe, ám a kiegészítők és bútorok annyiban eltérhetnek a rusztikus elemektől, hogy a vintage-nél elegendő, ha csupán régies hatást kelt. Egy vintage esküvő kellékei és ruhái tehát lehetnek újak, de stílusukban nem ezt a hangulatot idézik meg.

A fehér, a lila, a rózsaszín, a kék és a zöld pasztell árnyalatai jól illenek a stílushoz, a csillogást, és a harsány színeket azonban célszerű kerülni. 

vintage-dekoracio
vintage-menyasszonyi-csokor

10 dolog, amit tudnod kell a vintage esküvő dekorációjáról

Ahhoz, hogy egy esküvő valóban vintage esküvő legyen, a legapróbb részleteknek is passzolnia kell egymáshoz. A helyszín dekorációja, a virágok, a színek és a kiegészítők remekül mutatnak majd az esküvői képeken, ha az alábbi szempontokhoz igazodunk.

  1. A vintage esküvő virágdekorációját a romantika és klasszikus színek jellemzik. A pasztell árnyalatok dominálnak, a lila, a rózsaszín és a fehér biztos befutók.
  2. A legnépszerűbb virágok a dekorációban a tulipán, az orgona, a hortenzia, a rózsa, a szellőrózsa, a bazsarózsa, és a lisyantus, de az sem ritka, hogy egy tavaszi vintage esküvő dekorációja a cseresznyevirág köré épül fel.
  3. Különleges dekorációs elemként megjelenhet a virághinta, a virágfüggöny, a virágfal, és a virágokkal díszített boldogságkapu.
  4. Egy hozzáértő virágkötő a szertartás helyszínét is virágba boríthatja, ami nem csak a székek és asztalok dekorálásában nyilvánulhat meg, hanem akár egy virágszőnyegben, vagy virágszirmokkal díszített szőnyegben is.
  5. A menyasszonyi csokor, a dobócsokor, és a koszorúslányok csokra a virágok mellett a csipkétől és a gyöngytől még izgalmasabb lehet.

6. A szabadtéri helyszínek legnépszerűbb díszítőelemei a virágkörtében elhelyezett pici virágcsokrok.

7. A vintage esküvő virágdekorációi mellett ideális esetben a kiegészítők is vintage stílusúak. Ilyenek a virágkosarak, a kalitkák, a bőröndök, a csipke elemek, illetve a gyertyák, és a természetes anyagok is.

8. A kopottas kiegészítőkhöz és bútorokhoz jól illik egy hasonló hangulatú fotófal, vagy desszertsarok.  

9. A vintage stílushoz választhatunk olyan praktikus kellékeket, mint a raklap bútorok, a csipkés napernyők, és az olyan esküvői táblák, mint a helyszínjelölő táblák, az irányjelző táblák, és a menüjelző táblák.

10. Egy picit visszatérve még a virágokhoz, a pasztell árnyalatú virágékszerek, és virágkoszorúk nem csak a menyasszony és a koszorúslányok kiegészítői lehetnek. Fotózáshoz akár a násznép tagjainak is odakészíthetünk néhány ilyen ékszert, hiszen ki ne örülne egy ilyen stílusos és különleges kiegészítőnek?

A vintage esküvő megvalósításához rengeteg kreativitásra és fantáziára van szükség, ám ez a stílus annyi lehetőséget rejt magában, hogy igazi kihívásként élhetjük meg a dekoráció megálmodását.

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük